KNGF


 


SPIKE HEEFT ZIJN STUDIEBEURS ONTVANGEN EN KAN AAN DE SLAG!certificaat KNGF

VOLG KNGF puppy SPIKE 2015
Spike Foto collage
Spike als pup update oktober 2015

Juli 2015

Update van het puppy-pleeggezin over “onze” Spike! Spike is een lieve nieuwsgierige ondeugende pup! “Als Spike in dit tempo dingen aanleert dan hebben wij er alle vertrouwen in dat hij over een jaar klaar is voor de verdere opleiding bij KNGF Geleidehonden”

Oktober 2015 I Groter groeien
Spike is intussen al helemaal ingeburgerd bij ons thuis. Het is een genot om bij het opstaan ‘s morgens door hem begroet te worden. Hij kwispelt dan met zijn staart alsof het een lieve lust is. Spike is erg snel gegroeid. We maakten ons wel eens zorgen of dat niet te snel ging of dat we hem niet te veel verwenden. Maar foto’s van een van zijn broertjes uit hetzelfde nest, een boswandeling waarbij we een labrador retriever van twee dagen ouder tegenkwamen en de instructeur van KNGF Geleidehonden stelde ons gerust.
Bij het wisselen van zijn tanden merkte je wel dat Spike daar wat last van had. Maar hij heeft inmiddels een prachtig gebit gekregen.

Oefenen
Spike heeft zijn geleidenhondendekje gekregen. Dat maakt voor ons het oefenen ook gemakkelijker omdat mensen dan minder snel geneigd zijn hem te aaien. We zijn inmiddels met hem de bus in geweest, naar het station, naar menig supermarkt en de nodige terrasjes bezocht.

Het oefenen gaat zowel in- als buitenshuis goed. Het lastigste blijft om hem te leren zich op jouw te focussen in plaatst van op alles wat er in de omgeving gebeurt. Snoepjes doen daarin wonderen.
We merken nog steeds progressie in het oefenen en zijn erg optimistisch dat Spike straks geschikt is om de verdere opleiding bij de KNGF Geleidehonden te gaan volgen.

VOLG KNGF puppy SPIKE 2016


spike-3ev

Spike: Actieveling  | Update van het puppypleeggezin februari 2016 

Kleine jongens worden groot
Spike is intussen uitgegroeid tot een redelijk volwassen hond, al heeft hij gelukkig nog de nodige pup-streken. Intussen is het een kleine krachtpatser van tegen de 29 kilo. Het verrast mij steeds hoe sterk hij al is.

Nog iedere ochtend kwispelt hij er lustig op los als we naar beneden of thuis komen. Het maakt ons nog steeds enorm vrolijk.

Lees hier het volledige 3e verslag Spike – KNGF Geleidehonden

spike-4ev

SPIKE: Lieverd | Update van het puppypleeggezin juni 2016

Trainingen
Het oefenen als aspirant geleidehond gaat naar wens, de tips van de KNGF begeleiders maken dat alles goed verloopt. De supermarkt, een terras, of de bus vormen geen probleem meer. Het loslopen en de nieuwsgierigheid daarbij naar andere honden verdient nog wel verdere aandacht en training.

Lees hier het volledige 4e verslag Spike – KNGF Geleidehonden

spike-5ev

SPIKE: Trots | Update van het puppypleeggezin augustus 2016

Afscheid nemen bestaat niet 
Na de verjaardag van Spike was het begin mei tijd voor de grondige medische keuring van hem en zijn broertjes en zusje. Dit gebeurde bij de dierenkliniek van de universiteit van Utrecht en gelukkig bleek Spike zo gezond als een vis. Het was een vreugde om het hele nest en de overige pleeggezinnen eens bij elkaar te zien en ervaringen uit te wisselen.

Lees hier het volledige 5e verslag Spike – KNGF Geleidehonden