Aanbod

VOORSCHOTEN, Kniplaan 3 3a,

Te koop € 1.750.000,=  Woonboerderij
387 m28 Slaapkamers1 Garage Print this page

Kniplaan 3/3a te Voorschoten

Aan vaarwater gelegen woonboerderij (rijksmonument) met gastenverblijf en loods op 6.656 m2 grond.

Tussen Leidschendam en Voorschoten in gelegen woonboerderij en gastenverblijf met een ruim woonoppervlak van tezamen 387 m2. Het totaal ligt op twee percelen, 6.656m2 groot en heeft toegang tot de Vliet vanwaar bijvoorbeeld de Kaag of Leiden centrum per boot bereikbaar zijn. De loods en het aangrenzende grasland kunt u voor diverse doeleinden aanwenden, bijvoorbeeld een moestuin, het houden van dieren, schildersatelier of opslag van boten en/of voertuigen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De rietgedekte boerderij is ondermeer voorzien van een authentieke kelder, opkamer, grote ontvangsthal, diverse (slaap-)vertrekken en een grote boeren woonkeuken. Enige modernisering is wenselijk, uiteraard in overleg met monumentenzorg. Het geheel wordt verwarmd d.m.v. een cv-gasinstallatie en heeft twee complete badkamers en een sauna.

Het gastenverblijf met eigen woonadres (Kniplaan 3a) heeft eigen voorzieningen voor verwarming (cv) en water. Een eenvoudige keuken, badkamer, woonkamer en twee slaapvertrekken. Ideaal te gebruiken als logeeradres, mantelzorg of huisvesting van de au pair.

Achterop het terrein staat de grote loods (ca. 41.80m x 7.70m) met overhead deur, kantoor en elektra. Het deel water langs de loods maakt onderdeel uit van het te koop aangebodene. Het is dus mogelijk om uw eigen boot aan eigen terrein aan te meren. Op deze plek is al een boothuis aanwezig.
In het naastgelegen dorp Voorschoten vindt u diverse voorzieningen, waaronder The British school. Op slechts enkele autominuten ligt de Mall of the Netherlands in Leidschendam en op loopafstand restaurant de Knip en het recreatiegebied Vlietland. Uitvalswegen richting de grote steden vindt u ook op korte afstand

De woonboerderij met bijgebouwen ligt in de Duivenvoordecorridor. Deze corridor vormt een natuurlijke verbinding tussen de duinen en het Groene Hart. Het is een unieke locatie door de cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten en een centrale ligging in de Metropoolregio. De bestaande verspreid liggende glastuinbouw verdwijnt en maakt plaats voor open weiland, park, bos, voet- en wandelpaden. Om dit financieel mogelijk te maken wordt er op beperkte schaal woningbouw ontwikkeld, in de vorm van nieuwe buitenplaatsen, boerderijclusters, woningen in het lint en solitaire woningen, passend bij het karakter van het gebied. Hieronder valt ook het naastgelegen project Roosenhorst. Zie voor meer informatie roosenhorst.nl.
Neemt u voor het maken van een afspraak of meer informatie gerust contact op met ons kantoor.

Het weten waard:
– Bestemming wonen (buitengebied Voorschoten 2010)
– Compleet meetrapport ter inzage (volgens NVM meetinstructie OBV NEN 2580)
– Speciale verkoopvoorwaarden van toepassing
– Monumentnummer 37994
– Gelegen in een gebied aangewezen als beschermd dorpsgezicht

Ondanks dat deze presentatie met grote zorg is samengesteld kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventueel foutief opgegeven afmetingen, oppervlakten en overige data. De gegevens hebben uitsluitend een indicatief karakter. Koper wordt in de gelegenheid gesteld eventueel zelf nader onderzoek te (laten) uitvoeren.
U kunt deze presentatie beschouwen als een uitnodiging tot het doen van een aanbod.

Buise van Soest Makelaars behartigt in deze de belangen van de verkopende partij. Als koper heeft u eigen onderzoekplicht, neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Kenmerken

 • Kniplaan 3 3a, 2251 AK, VOORSCHOTEN
 • Woning type: Woonboerderij
 • € 1.750.000k.k.
 • Inhoud 1975m3
 • Bouwjaar 1584
 • Kamers 13
 • Slaapkamers 8
 • Vrijstaand steen
 • Woonoppervlakte 387m2
 • Perceeloppervlakte 6656m2
 • Tuin rondom
 • C.v.-ketel, open haard
 • c.v.-ketel
 • Itho
 • schilddak
Locatie

Soortgelijke woningen